Shiatsu: kézi módszer számos előnye

Shiatsu, kiegészítő, illetve preventív terápia számos egészségi előnyöket. Meg, hogy ki az, aki ezt a módszert, mit hozhat nekünk?

Shiatsu, kezaco?Shiatsu, kezaco?

Shiatsu manuális terápia a Japán eredetű, amelynek célja, hogy visszaállítsa a vérkeringést, a vitális energia, az akupunktúrás meridiánok .

Ez a megelőző módszer hozza a testi-lelki kikapcsolódás, amely segít, hogy javítja a jól-lét, a személy. Az ötlet az, hogy csatlakoztassa a test, az elme.

Gyakran előfordul, hogy az egyensúly lett telepítve egy darabig, de a fájdalom jelenik meg hirtelen a “minden ok nélkül”. A cél az, hogy megértsük, miért van ez a fájdalom, mit a dugulás. Ezt a módszert lehet használni, sok esetben: csökkenti a stresszt , javítja az alvás …. Shiatsu erősíti az immunrendszert, a szervezet, ezért segít megelőzni, hogy a “jelenlegi csak bóvlik”, mint a szezonális betegségek: gyomorhurut , torokfájás, megfázás, influenza …

Shiatsu segíthet csökkenteni a fájdalmat azzal, hogy nyilvánosságra hozzuk az endorfinok, így csökkentve gyulladáscsökkentő.

A sport területén is a shiatsu megvan a helye: felkészülni, mielőtt egy munkamenet helyreállítása után egy intenzív erőfeszítés.

A self-shiatsu, amely támogatja magát a konkrét pontokat a test, ez érdekes, mert lehetővé teszi, hogy enyhíti a gondot abban a pillanatban, amikor szükség lenne rájuk. Például, bizonyos automations elvégezhető abban az esetben, fáradtság, lehetővé teszik, hogy kifejezett kifejezett ostor, az irodában, ha a koncentrációja csökken.

Ki ez?

Mindenki, bármely életkorban, a csecsemő idős ember, nem halad a terhes nő. Másrészt, a csecsemők, terhes nők, legyen óvatos, hogy válasszon egy szakosodott orvos. A terhes nők, például, hogy bizonyos pontok tilos, az orvos, meg kell tanítani ezeket a sajátosságokat.

Ez a módszer használható során egy betegség, párhuzamosan a munka, az orvosi szakma, a kiegészítő terápia a krónikus betegségek (rák, fibromyalgia , sclerosis multiplex ).

Az egyetlen, ellenjavallatok, a láz, ha fertőzött, ha van egy visszérgyulladás, ha a súlyos szívproblémái vannak, vagy ha pacemakere, shiatsu nem ajánlott.

Egy tipikus ülésEgy tipikus ülés

Általános szabály, hogy egy shiatsu ülést tart körülbelül 1 óra. Kezdődik egy interjút az ember, hogy meghatározza saját igényeit, szükségleteit, étkezési szokások, valamint az általános egészség.

Egy energia-egyensúly akkor végzett, vagy megérinti a személy, aki, vagy azáltal, vagy a kihallgatását. Az orvos lehet, például, kérdezze meg megfigyelni a nyelv, vagy a “Kínai impulzus”.

Akkor a session kezdődik, hogy az egyén a maximális személyre szabott. Soha nem kapják meg ugyanazt a shiatsu szerint az idő az év, a szükségletek, a nap, a pillanat, a kérelmek …

Felöltözve feküdt egy matracon, vagy egy táblázat vagy egy masszázs szék a hasa, vagy elhelyezett oldalirányban, az orvos teszi, mozgás, masszázs, vagy nyomás többé-kevésbé támogatott.

Akkor ő általában ad tanácsot, hogy a diéta, életmód, testtartások, hogy elfogadják, meg néha egy kis gyakorlat, hogy ezt az ön-shiatsu. Például, hogy meg tudja mutatni, hogyan kell a támogatás abban az esetben, ha a stressz, a gyakorlat reprodukálni, amint a stressz emelkedik. Azt is elmagyarázza, hogy az elveket a Kínai orvoslás, amely meg fogja nyerni a következő (nem enni meghaladó, hogy csökkentse az ilyen típusú élelmiszer, ésszerű …)

Hány kezelés kell?Hány kezelés kell?

Így a munkamenet minden változást évszakban ideális. Attól függően, hogy a személy, illetve az igények, az ülések száma, szükséges változik. Például, az alvási problémák, lehet, hogy a 2-3 alkalom, hogy közel egymáshoz.

Az emberek gyakran túl későn, a szükséges ülések többen vannak. Nem szükséges, hogy várjon, amíg nincs meg az egyensúly, a legjobb az, hogy használja ez a módszer a megelőzés.

Legyen óvatos, hogy válasszon egy orvos, képzett, komoly szervezet, mert nincs olyan szabály, Franciaországban ma.

Köszönöm, hogy Valérie Capel, shiatsu orvos, Kommunikációs Igazgató a francia Szövetség a Hagyományos Shiatsu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *